Energiezuinig wonen – woningisolatie Limburg

Energielabel

                                                                                                               Energielabel

 

Energiebesparende maatregelen in en aan uw huis gaan zeer goed hand in hand met een verbouwing van uw woning of bedrijfspand.

 

Hierbij kunt u denken aan bouwmaterialen met hoge energie besparende eigenschappen. Energie besparende eigenschappen verhogen de waarde van uw woning. Enerzijds vanwege wooncomfort door een gezond binnenmilieu en zeker niet te vergeten door lage energiekosten en een betere verkoopprijs op de langere termijn.

 

Energie en geld besparen; Als er bezuinigd moet worden op energiekosten, is gevelisolatie beslist noodzakelijk. Naast de aanschaf van een nieuwe verwarmingsinstallatie, dubbelglas, het isoleren van het dak en de vloer is gevelisolatie aantoonbaar de meest efficiënte ingreep tot een duurzame verlaging van het energieverbruik. Tot 50% warmte-energie kunt u jaarlijks besparen door gevelisolatie. Niet alleen uw portemonnee vaart hier wel bij, ook het milieu. Er worden namelijk minder voor het milieu belastende, schadelijke stoffen gevormd.

 

Gezond binnenmilieu; Als de temperatuur aan de binnenzijde van een niet-geïsoleerde buitenmuur slechts twee graden lager is dan de kamertemperatuur, kan de indruk ontstaan dat het tocht. Oorzaak: warme lucht in de kamer koelt af op de wand en valt naar beneden. Hierdoor ontstaat een onaangename luchtcirculatie. Op koude wanden in de kamer vormt zich bovendien vaak condens, waardoor schimmels tot ontwikkeling kunnen komen. Een goede gevelisolatie helpt dit probleem uit de wereld. De temperatuur van de binnenmuur is ook tijdens een vorstperiode nauwelijks lager dan de kamertemperatuur. Er ontstaat een behaaglijk en gezond binnenklimaat.

 

Waarde vergroten; anders dan een eenvoudige pleisterlaag biedt gevelisolatie echte bescherming aan het gebouw. Het vermindert de weersafhankelijke temperatuurwisselingen in de muur. Bovendien beschermt het tegen het indringen van vocht, dat bij bevriezing scheurtjes in de gevel en verder gaande schade veroorzaken kan. Ook mogelijke aangroei van algen en schimmels op de buitenmuren wordt voorkomen. Niet onbelangrijk, uw huis zal door gevelisolatie een mooiere uitstraling krijgen en in waarde stijgen.

 

Buitengevelisolatie dient goed uitgevoerd te worden. Bouwservice van der Heijden is reeds 20 jaar bekend met het uitvoeren van deze werkzaamheden en is daarom voor u de partner om buitengevelisolatie vakkundig uit te voeren. Daarnaast zijn wij KOMO gecertificeerd en voldoen wij aan de kwaliteitseisen voor buitengevelsystemen. Verder kunnen wij u op de aanschaf van een buitengevelsysteem een 10-jarige of zelfs 20-jarige niet aflopende garantie aanbieden via Stichting Garantiefonds. Voor meer informatie over buitengevelisolatie (zie link buitengevelisolatie) kunt u vrijblijvend met ons contact opnemen om te informeren naar de mogelijkheden.

 

Bij ontwikkeling en/of vernieuwing van producten uit ons assortiment bekijken wij de fysische aspecten zoals duurzaamheid en thermische isolatie, die zich uiteindelijk vertalen in wooncomfort en energiebesparing.

Al onze standaard producten voldoen aan de gestelde energieprestatienormering van het huidige bouwbesluit.

Aangezien wij beschikken over het KOMO procescertificaat Thermisch Isoleren, zijn wij bereid voor u het een en ander in gang te zetten wat betreft de aanvraag hiervan.